perjantai 11. lokakuuta 2013

Ekohippipesupallo osa 1 - ei näin

Ostin kirpparilta ekopesupallon, oli pakko kun maksoi vaan puoltoista euroa. Sillä pitäisi pyykin puhdistua ihan vallan ilman pesuaineita tai muita kemikaaleja, paitsi jos kovasti on tahroja niin ne voi ensin käsitellä tahranpoistoaineella. 

Pallossa on sisällä jotain mineraalirakeita, joista vapautuu negatiivisia ioneita, jotka nostaa veden pH-arvoa, mikä aktivoi vesimolekyylit, jotka rikkoo vaatteen ja lian välisen sidoksen ja sitten se lika vaan lähtee pois ja pöpötkin kuolee siinä samassa rytäkässä. Yksinkertaista, eikö? Pistin pallon heti koneeseen pyörimään vaatteiden sekaan neljänkympin ohjelmalla. Skeptisenä laitoin mukaan myös loraukset etikkaa sekä pesu- että huuhteluainelokeroihin, koska niin vaan kuuluu tehdä. Näin jälkeenpäin ajateltuna se saattoi kyllä olla aika ääliömäisen huono veto, koska kyllähän se varmasti kannattaa lisätä happoa kun koko homma perustuu korkeaan pH-arvoon. 


Saatoin olla vähän tyhmä myöskin siinä, että tuuppasin pyykkiin myös miehen työpaitoja, jotka ei meinaa lähteä puhtaiksi edes kuudessakympissä kunnon aineilla, joten eipä yllättänyt että hien ja dödön sekoitukselle ne haisi tämänkin kokeilun jälkeen. Muut pyykit kyllä vaikuttavat peruspuhtailta, mutta totuus selvinnee vasta kun ovat kuivia, toivottavasti se hikimehu ei vaan ole tarttunut niihin. Fiksu ihminen kirjoittaisi tämän tekstin vasta pyykkien kuivuttua, mutta minäpä en jaksa odottaa huomiseen. Fiksu olisi ehkä myös lukenut käyttöohjeet kunnolla ennen käyttöä, jotta olisi tajunnut jättää koneen vähän vajaaksi. Täysi kone vaatisi ilmeisesti kaksi palloa. 

Eli tämän postauksen pointti oli mikä? Ekohippipesupallo saattaa toimia oikeinkäytettynä ei_niin_kovin_paskasille vaatteille, tai jopa niille paskasemmillekin, tai sitten ei. Mutta jatkan testausta viisaampana ja ehkä muistan raportoida siitä myös tänne. Olishan se aika hienoa jos tuo oikeasti toimii edes niille vähemmän likaisille pyykeille. Pallon pitäisi nimittäin kestää 1000 pesukertaa, ja matikkanerona tiedän sanoa että se vastaa aika montaa paketillista pesuainetta. Pallon valmistusmenetelmistä mitään tietämättä veikkaan, että on aika reippaasti ympärstöystävällisempi vaihtoehto kuin monet muut.


Päivitystä 14.10.2013: Vähän onnistuneempi testaus löytyypi täältä. Kyllä niitä käyttöohjeita ihan oikeasti kannattaa noudattaa.

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu jo uuden kerran? Toi on aika kiinnostava vempain.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...